Hvem er vi

Søsterloge nr. 93 Estrid

Odd Fellow Palæet, Skolegade 13, 4000 Roskilde

Hvem er vi?

 

 

Søstre fra Søsterloge nr. 5 Dronning Margrethe, så rigtigheden i Storlogens forslag, om at det ville være en god idé at danne en Odd Fellow Forening, da medlemstallet i Søsterloge nr. 5 var på omkring 135 søstre.

 

En aften i september 2004 gik 10 søstre sammen og drøftede en eventuel dannelse.

 

Forslaget blev fremlagt i logen. Flere søstre fandt ideen god. En søster fra Søsterloge nr. 58 Brønden i Køge havde hørt herom og ville gerne være med.

 

Nu var vi så 21 søstre, men vi havde ingen steder, hvor vi kunne holde vores møder, fordi Palæet i Roskilde var besat alle aftener.

 

Gode råd var dyre, men én af søstrene kendte lidt til menighedshuset i Vor Frue, og heldet tilsmilede os. Vi kunne leje dette dejlige hus til vores mødeaftener.

 

Huset blev godkendt af Storlogen, og den 28. oktober 2005 blev vi af Storlogen institueret som: Odd Fellow Foreningen ”Estrid”.

 

Det var en meget fin og flot aften med mange gæster fra fjern og nær. Vi var glade og stolte. Nu var vi ”noget”.

 

For at danne en ny søsterloge skulle der bruges mange ting, og det koster penge. Dem skulle vi skaffe, men da vi alle havde det samme ”mål” for øje, arbejdedes der med stor entusiasme på sagen.

 

Det har været en meget spændende og lærerig opgave, at skulle danne en ny loge. Man kommer til at lære hinanden at kende på en ny og dejlig måde, og man kommer helt ind til kernen af Odd Fellow Ordenen.

 

Lørdag den 17. maj 2008 blev vi så institueret som Søsterloge nr. 93 Estrid ved en utrolig flot højtidelighed efterfulgt af en festloge med mange gæster. Taler, sange, underholdning og godt humør gav alle en fantastisk dag at tænke tilbage på.